Tap mot Moi

Sokndal – Moi 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Alexander Eike Østrem (22), 1-1 Thomas Hegdal (45), 1-2 Thomas Hegdal (SM) (49)

Stjernetroppen:

*** Julian Eia Toks

** Erlend Støle

* Simen Paulsen Løvås

På fredag var det lokaloppgjør i 5. Divisjon da Sokndal tok imot Moi, og for et oppgjør! Dommer Kristian Tjemsland delte ut hele 7 gule kort, og 3 røde.

Første omgang startet rolig, med lavt tempo i kampen. Sokndal fikk holde mest på ballen, og skapte tidlig mange sjanser. Moi på sin side slet med å trenge gjennom vertenes forsvar, og ble stående å stange en del på midtbanen. Vertene satte et høyt press fra start, som førte til mange brudd på motstanderens halvdel, og igjen til farligheter foran mål. I løp av de første 20 minuttene var det en strålende opptreden av Moi-keeper Daniel Emil som var grunnen til at det stod 0-0 så langt i kampen. Like etter passerte 20 minutt fikk Moi mot spillets gang sette inn ledermålet etter et Alexander Eike Østrem kom først på ballen etter et velslått frispark. Sokndal fortsatte presset etter målet, og fikk uttelling like før pause da Thomas Hegdal ruvet det som så ut som flere meter over alle andre på en corner, og stanget inn utligningen.

Første omgang fikk en lei start for gjestene, da dårlig kommunikasjon fra keeper førte til at Thomas Hegdal igjen fikk satt inn en scoring med hodet, men denne gangen i feil mål. Hegdal skulle heade ballen tilbake til keeper fra innenfor 16-meteren, problemet var bare at keeperen ikke stod i mål, og ballen trillet inn i et tomt bur. Moi tok dermed ledelsen, og utrolig nok ble dette kampens siste mål. Sokndal hadde et enormt trykk mot Moi resten av omgangen, men klarte ikke få ballen forbi Moi sin sisteskanse som hadde en særdeles god dag på jobb, da han også i andre omgang vartet opp med den ene redningen etter den andre. I mangelen på flere mål, ble det kompensert med å dele ut et par røde kort for å holde spenningen oppe. Førstemann ut var Adrian Solli, som fikk et gult kort midtspilt i omgangen, og lenge lå og luktet på gult nummer to, før han til så rødt etter sitt andre gule like før 90 min var spilt. Nestemann ut ble målscorer Thomas Hegdal, som suste inn i en tofotstakling med enorm kraft, og så direkte rødt på overtid. Dommeren blåste så av kampen, men rakk likevel å dele ut to kort til, da Inge Andreas Pettersen og Espen Tjørhom slengte med leppa til dommeren, og fikke et gult hver. Pettersen hadde fått gult i sekundene før kampen ble avblåst, og fikk dermed også et rødt kort.