Luke på tabelltopp

Sokndal – Ganddal 2 – 0 (1-0)

Mål: 1-0 Jon Terje Omdal (18), 2-0 Julian Eia Toks (88)

Stjernetroppen:

*** Julian Eia Toks

** Kevin Mydland

* Thomas Hegdal

På fredag hadde Sokndal mulighet til å skaffe seg en luke ned til andre plass med seier mot Ganddal, og lot ikke sjansen gå ifra seg. Med en kamp mer spilt, ligger de nå fire poeng foran Brusand, og hele syv poeng foran Moi, på henholdsvis andre og tredje plass.

Ganddal startet kampen klart best, og holdt veldig mye på ballen. Sokndal åpnet kampen mye roligere, og med mer defensivt fokus enn i forrige uke mot Vigrestad. Det førte til at gjestene fikk spille en del ball på midtbanen, men slet med å bryte gjennom et organisert SIK. Nær halvspilt i omgangen, noe mot spillets gang kunne vertene sette inn ledelsen foran hjemmepublikum. Ganddal lagde et unødvendig frispark på midtbanen, og ble hardt straffet da Ole Gabriel  lempet ballen inn i 16-meteren til gjestene hvor Jon Terje var først på ballen etter retur fra keeper og fikk tuppet ballen i mål. Målet endret kampbilde litt, men Ganddal fikk fortsatt holde mest på ballen. Sokndal skapte et par store sjanser før pause, men fikk ikke omsatt flere til scoring. Gjestene løsnet mange skudd, men de fleste var fra langt hold og relativt ufarlige.

Andre omgang inneholdt mange langpasninger og duellspill, som det også var i første. Ingen av lagene hadde noen ro med ballen, og det ble lite “fint” spill. Begge lagene skapte noen halvsjanser, men slet med å sette ballen i mål. Spenningen ble holdt oppe helt til slutten av kampen, med en knapp ledelse til Sokndal. Like før slutt kunne Julian sette spikeren i kista etter han ble spilt gjennom forsvaret, og parkerte hele forsvarsrekken med farten sin. Han kom så alene med keeper, og gjorde ingen feil når han sikret seieren til vertene. Like før slutt fikk Ganddal sin største sjanse i kampen etter et bra innlegg, men bommet på nær åpent mål. Sokndølene gikk dermed helgen i møte med tre nye poeng i sekken.