Dårlig start på sesongen

Sokndal med knusende tap i første serierunde

Vigrestad Stadion

Vigrestad – Sokndal 6-2 (2-2)

Mål: 1-0 Ruben Vold (18), 2-0 Anders Mæland (21), 2-1 Kevin Mydland (23). 2-2 Jørgen Midtbø (41), 3-2 Erik Stålesen Høyland (54), 4-2 Marius Hegelstad (70) (Straffe), 5-2 Andreas Grødeland (83), 6-2 Tore Aamodt (90)

*Jørgen Midtbø

20. april startet Sokndal årets sesong på Vigrestad Stadion mot Vigrestad. Kampen startet jevnspilt, hvor begge lag hadde en del ball. Etter 20 minutter stanget Vigrestad spiller Ruben Vold inn en corner, og Vigrestad gikk opp i 1-0. Etter dette hadde Vigrestad en bra periode, og angrep aggressivt på kantene. Få minutter senere kunne Anders Mæland sette inn 2-0 etter bra angrepsspill fra Vigrestad, og noe passivt forsvarsspill fra Sokndal. Det virket som om det var dette som skulle til for å få Sokndal skikkelig i gang, og det startet en bedre periode for SIK. Etter solid angrepsspill kunne Erlend Støle sette ballen i mål for Sokndal, for så å oppdage at dommeren hadde blåst av for frispark til Sokndal rett utenfor 16-meteren, uten å se fordelen. Da Kevin Mydland banket inn reduseringen direkte på frispark kunne dommeren puste lettet ut. Omgangen fortsatte med jevnt spill, og Jørgen Midtbø kunne stange inn utligningen på corner få minutter før pause.

Andre omgang skulle bli en langt tøffere omgang for Sokndal, og startet med en kjempe redning fra burvokter Thomas Hegdal. Like etter var han dog noe uheldig med et innlegg som gikk i mål, og stillingen stod 3-2. Spillet fortsatte relativt jevnt, men Sokndal slet med å skape sjanser, med unntak av et stolpeskudd fra Erlend Støle. Vigrestad kan nok se seg heldige med at de fikk avslutte kampen med 11 mann på banen, etter Espen Eia ble taklet midt på banen av en Vigrestad spiller som så ut som om han hadde tatt fart i fra forrige tirsdag for å sette inn taklingen, med knottene først. Vigrestad fikk så en noe omdiskutert straffe, og satte inn 4-2 med 20 minutter igjen av kampen. Etter dette slet Sokndal med å komme inn i kampen igjen, og slapp inn to mål før slutt, og endte første seriekamp med et 6-2 tap.

Første hjemmekamp er torsdag 26. april kl 19:00 mot Klepp 2. Møt opp og hei fram SIK til hjemmeseier!