Sokndal er puljevinner!

Etter en jevn og noe treg start satte SIK på trykket og vant klart mot Oltedal. SIK må nå ut i kvalik mot et 4.divisjonslag. Dermed er opprykket fremdeles usikkert tross seriemesterskap.

* Thomas Åvedal

Laget: Alf Georg Grastveit, Glenn Christian Landmark, Thomas Åvedal, Christer Bu Mathiesen, Jon Terje Omdal, Espen Eia, Jørgen Midtbø, Kevin Mydland, Erlend Støle, Anders Magne Hadland

Innbyttere: Ole Gabriel Urdal, Rune Linnerud, Mads Nesvold, Joakim Mathiesen, Thomas Hegdal, Ruben Haaland

84407Kampen startet med et utgangspunkt der Sokndal ledet med 33 mål på målforskjellen på Oltedal og 3 poeng. Med andre ord måtte Oltedal vinne med 17 mål for å bli puljevinner. Alt er mulig i fotball, men slike ting skjer vel heller sjeldent. Kampen startet jevnt og tett med lite sjanser til noen av lagene. Begge slet med å gripe et overtak spillemessig. SIK manglet flyt, noe som muligens skyldes noen skader tidlig i kampen. Samme gjaldt Oltedal, som vant lite fremover i banen. Lite tydet på 17 scoringer for Oltedal, for å si det slik. Lagene gikk til pause etter en lite givende omgang uten tellende resultat.

Andre omgang startet ganske likt som den første. En spennende stillingskrig der ingen av lagene våget å ofre for mye. Kampbildet snudde med scoringen til Rune Linnerud. Linnerud fikk plutselig mye rom etter en meget god pasning fra forsvar og sendte ballen i mål på volley. Det åpnet seg opp med rom til Sokndal som omsider fikk flyt i spillet sitt. Oltedal virket noe resignerte og slapp til flere muligheter til Sokndal. Først fikk innbytter Mads Nesvold satt inn nok et mål for SIK etter en del kriging inne i boksen til Oltedal. Ikke lenge etter punkterte midtbanekjempen Jørgen Midtbø kampen med sin 3-0 scoring. Oltedal fikk holde noe på ball, men var ganske så beskjedne i angrep. Noen minutter før slutt sikret Jon Terje Omdal 4-0 for SIK etter et glimrende gjennomspill.

SIK må nå ut i kvalik mot et 4.divisjonslag som akkurat holdt seg i divisjonen, på grunn av endringene i divisjonssystemet. Dermed er opprykket fremdeles usikkert tross seriemesterskap. SIK skal også spille kretsmesterskap mot de andre puljevinnerne, så sesongen er langt fra over for Sokndal.