Sokndal – Eiger 2

Stort skritt mot seriegull for Sokndal

Sokndal – Eiger 2 5-3 (2-2)

Mål: 0-1(2) Thomas Hegdal, 1-1 (7) Stefan Ghilom, 2-1 (10) Jon Terje Omdal, 2-2 (37) Viktor Bjerregaard Opheim, 2-3 (46) Thomas Hallan-Christensen, 3-3 (61)Julian Eia Toks, 4-3 (70) Simen Paulsen Løvås, 5-3 (85) Julian Eia Toks

Stjernetroppen SIK:

*** Jon Terje Omdal

** Julian Eia Toks

*Thomas Hegdal

På mandag var det duket for lokaloppgjør da Sokndal tok imot Eiger 2. Sokndal lå før kampen på andreplass på tabellen, med like mange poeng som Brusand med èn kamp mindre spilt. Med seier mot Eiger betyr det at om de henter minst ett poeng i neste og siste seriekamp mot Vigrestad, så henter de hjem seriegullet til Sokndal.

Denne kampen ble vrkelig et lokaloppgjør verdig, med 8 mål, gule kort, røde kort og straffespark. Allerede før fem minutter var spilt kom kveldens første scoring. Sokndal startet med en lang pasning framover fra avspark, og skaffet umiddelbart en corner som Thomas Hegdal steg høyest i feltet på og sendte Sokndølene i ledelsen. Det ble en kortvarig glede for vertene, for kun få minutter senere klarte Stefan Ghilom bragden å sette en brasse i mål fra kort hold og lagene var like langt. Det skulle igjen gå kort mellom målene, før det var spilt ti minutt fikk kampen sitt tredje mål, da Jon Terje Omdal sendte vertene tilbake i ledelsen etter han stanget et innlegg fra kant inn bak Eigers sisteskanse. Gjestene fikk holde en del på ballen etter målet, men slet med å trenge seg helt gjennom vertenes forsvar. Tempoet i kampen ble en del lavere nå, og lagene fikk tid til å puste ut mellom hvert angrep. Før pause lagde Sokndal sin sisteskanse straffe, da han kom alt for sent inn i en duell og endte med å løpe ned en Eigerspiller. Viktor Bjerregaard Opheim satte ballen sikkert i mål fra 9 meter, og utlignet.

Andre omgang startet utrolig nok med en enda raskere scoring enn første. Eiger spilte seg rett gjennom Sokndal fra avspark, og Thomas Hallan-Christensen fikk tid til å vende opp innforbi 16-meteren og plassere inn ledelsen for gjestene da de gikk opp til 3-2. Kampen bølget litt fram og tilbake etter dette, hvor Sokndal skapte de største sjansene. Omtrent halvspilt i omgangen fikk Julian Eia Toks rom til å  sette fart på beina, og trengte ikke bli spurt to ganger før han spurtet gjennom forsvaret og banket inn utligningen for sokndølene. I samme slengen ville en Eiger-spiller hatt frispark i en foregående situasjon, og gikk litt heit i toppen da han brølte ting som ikke egner seg på trykk i ansiktet på dommeren. Dommeren svarte med å sende han tidlig i dusjen, og Eiger 2 måtte spille resten av kampen med en mann mindre på banen. Sokndal fortsatte å være ivrige framover, og ikke mye senere fikk Simen Paulsen Løvås kranglet inn ledelsen for vertene til stor jubel fra publikum som kunne kjenne lukten av seriegull. Etter målet tok Eiger grep om kampen, og fikke holde mye på ballen selv med en spiller mindre. De slet likevel med å trenge gjennom et velorganisert forsvar, og kom seg sjelden på skuddhold. Sokndal var farlige i overganger, og skapte flere sjanser videre i kampen. Kort tid før slutt satte Julian Eia Toks siste spiker i kista, da han på ny løp gjennom og banket inn en scoring. 5-3 ble kampens sluttresultat.

Det betyr at seriegullet kommer til å bli avgjort på Vigrestad, lørdag 09.11 kl 14:00.