Seriegull!!

Sokndal – Vigrestad 4-1 (0-1)

Mål: 0-1 (36) Inge Andreas Pettersen, 0-2 (47) Jon Terje Omdal, 1-2 (51), 1-3 (58) Julian Eia Toks, 1-4 (67) Simen Paulsen Løvås

På lørdag var det endelig tid for å avgjøre hvor seriegullet i 5. Divisjon skulle havne, da Sokndal gjestet Vigrestad i siste serierunde. Før kampen var Sokndal på andreplass, med like mange poeng som Brusand, som på sin side var ferdige med sesongen. Det betydde at så lenge SIK tok minst ett poeng mot Vigrestad, så var de sikret seriegull og opprykk til 4. divisjon.

Stjernetroppen:

*** Julian Eia Toks

** Erlend Støle

* Jon Terje Omdal

Omlag 40 Sondøler hadde møtt opp for å heie sine lokale helter fram til seriegull før dommeren blåste i gang kampen. Kampen startet rotete, og det var tidvis vanskelig å se at det var topplag mot bunnlag som spilte mot hverandre. Sokndal slet med å komme tidlig nok opp i press, og Vigrestad fikk mye tid med ball. Ballen befant seg likevel for det meste på vertene sin banehalvdel, da de slet med å etablere seg lengre opp i banen. Vigrestad klarte med et par anledninger å bryte helt gjennom, men manglet det siste lille ekstra for å få satt ballen i mål. Periodevis ble det tydelig hvilket lag som kjempet for å ta seriegull, da Sokndal glimtet til og kombinerte med spill verdig høyere divisjoner. I en perfekt overgang, der gjestene brøyt ballen, kombinert nydelig, og spilte seg lynraskt gjennom Vigrestad sitt forsvar, sendte Inge Andreas Pettersen gjestene opp i ledelsen etter en iskald avslutning alene med keeper kort tid før pause. SIK gikk dermed til pause i ledelsen, men dette var en omgang som var godt under par fra Sokndal.

Når andre omgang startet var det tydelig at trener Lars Arne Stavnheim hadde tatt grep. Sokndal startet i kjent stil offensivt fra avspark, og skaffet umiddelbart en corner. Her var Jon Terje Omdal først på ballen, og satte inn en volley fra kort hold. Vigrestad skulle likevel få skape litt spenning i kampen, da de kort tid etter klarte å spille seg helt gjennom gjestene sitt forsvar og redusere til 1-2. Nå var det tydelig at gjestene virkelig våknet, samtlige 11 spillere var mer aggressive, raskere i press og gav Vigrestad veldig kort tid med ballen. Det ble periodevis skapt sjanser over en lav sko, og det gikk heller ikke denne gang lang tid mellom målene. Under ti minutter etter Vigrestads redusering, økte Julian Eia Toks igjen ledelsen for gjestene, og ti minutter etter det igjen la super-sub Simen Paulsen Løvas enda en ball i nettet. På stillingen 1-4 ruslet oppmøtte spillere fra Brusand hjem, da de innså at det ikke lenger var muligheter for seriegull eller opprykk. Stilling stod seg til dommerens sluttsignal, og Sokndal startet umiddelbart feiringen av seriegull og opprykk.

På torsdag kl 19:30 tar vi imot SIF til semifinale i Kretsmesterskapet, håper mange tar turen ned for å se!

Neste år gleder vi til å invitere til seriekamper i 4. divisjon.