Tap mot Eiger 2

Eiger 2 – Sokndal 4-1 (3-0)

Dommer: Ander Løge (Forus og Gausel Idrettslag) – Bra

Mål: 1-0 Kristian Garpestad (9), 2-0 Sondre Havsø Tveit (34), 3-0 Kristian Garpestad (45), 3-1 Thomas Åvedal (53), 4-1 Birger Arnestad (88)

Stjernetroppen:

*** Espen Eia

** Sveinung Rosland

*Thomas Hegdal

Torsdag 31. Mai var det duket for lokaloppgjør da Eiger 2 tok imot Sokndal i Hålå. Sokndal startet kampen best, med et overraskende høyt press som så ut til å ta Eiger litt på senga. Etter kun få minutter kom første sjanse til gjestene, som satte ballen stang ut alene med keeper. Likevel fikk Eiger første ball i nettet, da Kristian Garpestad kom alene med keeper på andre siden av banen. Han gjorde ingen feil, og satte ballen kaldt i lengste hjørne. Kampen fortsatte med høyt press fra gjestene, men Eiger hang nå med på notene og hadde flere farlige overganger. Begge lagene fikk en del sjanser, uten noen umiddelbar uttelling. Med ti minutter igjen av omgangen ladet Sondre Havsø Tveit høyreslegga, og klemte av en suser fra godt over 20 meter. Ballen suste direkte i mål bak en sjanseløs sisteskanse i gjestenes bur. Herifra tok Eiger over siste rest av omgangen. Kristian Garpestad rakk å sette sitt andre mål før pause da han kom alene gjennom etter en dårlig klarering i gjestenes forsvar. Sokndals keeper var langt ute, og han chippet elegant inn en 3-0 ledelse rett før pause.

Andre omgang startet rotete, og ingen av lagene klarte å holde på ballen i lengre perioder. Det skapte sjanser i begge ender av banen, uten at det gav umiddelbar uttelling. Ti minutter inn i omgangen kunne Thomas Åvedal sette gjestenes eneste mål for dagen etter en corner havnet i beina på stopperen. Scoringen gav et lite håp for Sokndal, som nå tok et lite tak i kampen. Det førte til flere store sjanser for gjestene, men kostet mye krefter. Halvspilt i omgangen virket Sokndal å ha gått litt tomme for energi, og Eiger tok styringen. Rett før slutt kunne Birger Arnestad sette kampens siste mål. Etter å ha driblet seg frem og tilbake ved gjestenes 16-meter på egenhånd, satte han ballen hardt i hjørnet som om han ikke hadde gjort annet.