Mål: 0-1 (20), 0-2 (30), 1-2 Julian Eia Toks (40), 1-3 (55) (straffe)

Stjernetroppen:

*** Julian Eia Toks

** Erlend Støle

* Kevin Mydland

Stormen Knud var ingen hindring da Sokndal tok imot serieleder Austrått på fredag. Gjestene er seriens soleklare serieleder, og står med 15 seiere på 16 kamper. Det var dermed ingen overraskelse at det ble en vanskelig kamp for vertene.

Kampen ble spilt i enorm vind, og solid regn spesielt i første omgang og Sokndølene startet med vinden imot. Forholdene gjorde det ekstremt vanskelig å slå pasninger på mer enn et par meter, og dersom ballen var i luften kunne hva som helst skje. Det tok en stund før lagene innså hvor vanskelige forholdene var, og starten av kampen inneholdt mye høye pasninger. Gjestene med vinden i ryggen slo som regel for langt, og vertene med motvind for kort. Etter omtrent 30 minutt hadde gjestene fra Austrått puttet to baller i nettet, og ledet 0-2. Første målet kom på corner, og andre målet kom etter gjestene spilte seg fint gjennom Sokndals forsvar, og scoret alene med keeper. Gjestene hadde mesteparten av ballinnehavet i første omgang, men Sokndal skapte også sjanser mot serielederen. Like før pause kunne Julian Eia Toks sette en redusering for vertene, som gav håp om poeng før de gikk i garderoben til 1-2.

Vinden og regnet løyet mye før andre omgang, og det gav mye bedre spilleforhold. Vertene fikk ta større del av spillet etter pausen, og kom til flere sjanser enn i første omgang. Omtrent ti minutter inn i omgangen ble Austrått tildelt en korrekt dømt straffe som ble satt sikkert i mål. Begge lag skapte flere sjanser videre i omgangen, og Sokndølene presset virkelig på mot slutten. De fikk et mål annullert etter det som så ut som feilaktig dømt angrep på keeper. Kampen endte dermed med tap for Sokndal, som likevel spilte en god kamp.